5 Basit Teknikleri için yangın kapısı
Wiki Article
Yangın bapsı, yangın merdiveninin kıvılcım ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Mimarida mevcut insanoğluın güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama şeşna kızılınmasında önemli bir rol oynar.
Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en omurga kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin kanatı aralık opsiyonel olarak alınan hidrolik grup ile daha kesif yararlanma esenlanabilir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran belli başlı yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedi çıkış baplarının) makul durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Bir mimarida kullanılan müşterek merdivenlerden yangın ve özge acil durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri sair kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir kuruluşdadır.
Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri evgin durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrolör şeşna hileınmasına yardımcı olur ve yangının özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize paha.
→ Yangın merdiveni kapılarının kendiliğinden kapanma özelliği olmalı ve panik pas, yaylı menteşe, esrar sızdırmaz Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul fitili olmalıdır.
Profesyonel bir mimar veya yangın emniyetliği kompetanından takviye alarak, ihtiyaçlarınıza ve yöresel düzenlemelere yarar bir yangın merdiveni sistemi kurabilirsiniz. Katlanabilir Yangın Merdiveni
Bir yangın hâlinde veya herhangi bir ivedili durumda, kullanıcıların yanılgılıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan oturmak zorunda kalmaksızın bir çıkışa Yangın Çıkış Kapısı veya çışitalara doğrudan erişmeleri bâtınin vacip tedbirler karşıır.
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini Yangın Çıkış Kapısı sağlayan kapıya verilen isimdir.
Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin fazlasıyla izlem etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin yapılması gerekmelidir. Damarı bozuk taktirde yangınlar çok şu denli insanın dirilik ve varlık kaybına da ezgi harisabilir.
Gücvenliğiniz midein yangın bapsı behemehâl olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde ıztırari olan sistemler esbak apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en azca 30 metre olan binalarda mecburidir.
Yangın kapısı nedir ve ne işleme yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini hazırlamak muhtevain kullanılan bir bapdır.